Інформація Коментарі (0)
Фінанси. Частина 2
Фінанси. Частина 2 - Вікторія Баранова,Євгенія Богатирьова,Людмила Васютинська,Тетяна Великсар,Оксана Георгіївна Волкова,Майя Волохова,Ірина Волохова,Ольга Дубовик,Лілія Анатоліївна Коваленко,Ганна Коцюрубенко,Елеонора Курганська,Ірина Луценко,Ірина Мамонтова,Марина Слатвінська,Алла Хомутенко,Віра Хомутенко,Наталія Шикіна
Посібник
Написано: 2015 року
Твір додано: 19-10-2021, 17:29

Завантажити:

PDF
Навчальний посібник «Фінанси» підготовлений у відповідності до вимог з підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр зі спеціальності фінанси, банківської справи і страхування.

У навчальному посібнику знайшли своє відображення сучасні наукові і практично орієнтовані розробки.

Розділи навчального посібника базується на сучасній законодавчій базі з питань, що вивчаються; містять комплекс питань для самоконтролю та комплекс тестів з метою перевірки засвоєних знань. Такий підхід дозволяє розширити горизонт наукового і практичного пізнання студентами, сформувати аналітичне бачення проблем у галузі фінансів.

Навчальний посібник складається з двох частин.

Друга частина навчального посібника «Фінанси» містить розділи, які надають більш поглиблені знання з функціонування складових фінансової системи. Зокрема, подано сучасний стан і сформульовані проблеми, пов’язані з функціонуванням фондів соціального забезпечення; визначено основні складові та завдання з управління фінансами домогосподарств і суб’єктів господарювання; сучасні підходи до розуміння фінансового ринку та особливостей його функціонування. Особливий інтерес представляють розділи, присвячені фінансовій безпеці та фінансовому потенціалу держави. Корисним для пізнання фінансових процесів у світі буде вивчення матеріалу розділів, присвячених міжнародним фінансам, фінансам країн з розвинутою економікою, фінансам країн Євросоюзу.

Навчальний посібник адресований студентам, викладачам вищих навчальних закладів, керівникам та фахівцям, які цікавляться питаннями фінансів.
Розділ 13. Державні фонди соціального забезпечення
Розділ 14. Фінанси суб’єктів господарювання
Розділ 15. Фінанси домашніх господарств
Розділ 16. Страхування. Страховий ринок
Розділ 17. Фінансовий ринок
Розділ 18. Фінансовий потенціал держави
Розділ 19. Фінансова безпека держави
Розділ 20. Фінансовий менеджмент
Розділ 21. Фінансовий контроль
Розділ 22. Міжнародні фінанси
Розділ 23. Фінанси країн з розвиненою ринковою економікою
Розділ 24. Фінанси Європейського Союзу
Що ще подивитися