Інформація Коментарі (0)
Рецензію на книгу: Саймон Рабіновч «Єврейські права, національні обряди. Націоналізм та автономія в імперській та революційній Росії»
Рецензію на книгу: Саймон Рабіновч «Єврейські права, національні обряди. Націоналізм та автономія в імперській та революційній Росії» - Оксана Дудко
Рецензія
Написано: 2017 року
Твір додано: 19-10-2021, 16:25

Завантажити:

PDF
Перша монографія викладача Бостонського університету Саймона Рабіновіча «Єврейські права, національні обряди. Націоналізм та автономія в імперській та революційній Росії» досліджує ідею єврейського нетериторіяльного автономізму, яку сформулював впливовий історик та політик Шимон Дубнов на зламі ХІХ–ХХ ст. Книга Рабіновіча розпочинається аналізом ідей Дубнова і простежує розвиток автономістської ідеї аж до початку 1920-х рр., коли вона втратила свою актуальність з утворенням СРСР. Монографія Рабіновіча, однак, не обмежується розглядом концепції Дубнова. Рабіновіч ставить перед собою амбітнішу мету: його книга є спробою синтетичної інтелектуальної і політичної історії єврейського національного руху в Російській імперії.